Mahindra & Mahindra

За Mahindra

Mahindra & Mahindra Limited (M&M) е част от Mahindra Group, широкопрофилна международна компания на стойност 20,7 милиарда долара, която участва в 22 ключови индустрии. Тя е най-големият производител на трактори в света и на автомобили в Индия. Разполага с 34 производствени центра в над 100 страни и за нея работят 240 000 души. Освен производството на автомобили, мотоциклети, трактори, плавателни съдове и самолети Mahindra & Mahindra развива дейност в редица други отрасли на икономиката: финанси, търговия, логистика, инфраструктура, информационни технологии, строителство, туризъм, и т.н.

Със слогана си Mahindra Rise компанията иска да покаже, че заедно с нея израстват и потребителите й, защото им предоставя добри продукти на добра цена.

Mahindra, най-големият автомобилен производител от Индия с над 70-годишна история зад гърба си, стъпва на българския пазар чрез дистрибутора Астреко Моторс и чрез дилърската мрежа на Бултрако Моторс АД. През 2015 г. марката  навърши 70 години. Реалната й стопанска дейност стартира през 1949 г. чрез сглобяването на автомобили Jeep. Днес Mahindra e най-големият производител на трактори в света, а автомобилната гама на марката включва общо 13 модела, сред които и електромобили. От 2015 г. към нейното портфолио се присъедини и италианската дизайнерска фирма Pininfarina. Това е нов белег на международната експанзия на Mahindra, тъй като преди това компанията закупи и южнокорейския производител SsangYong. С инвестициите на Mahindra, Automobili Pininfarina ще проектират, конструират и произвеждат високотехнологични продукти, с екстремни характеристики, луксозни електрически автомобили за най-претенциозните световни клиенти.

Mahindra е познато име и в света на FIA Formula Е, където се състезават електрически болиди. Нещо повече – марката е сред основоположниците на тази нова дисциплина и се включва в екологичната надпревара още от първото й издание през 2014 г.

За Астреко Моторс

Астреко Моторс е официален представител на марката Mahindra за българския пазар. Дистрибуторската фирма е новото звено на Астреко Холдинг, компания с огромен опит в търговията, дистрибуцията и поддръжката на автомобили. Като единствен оторизиран представител на Mahindra за страната, компанията предлагат пълната гама от автомобили, на крайни клиенти чрез дилърската мрежа на Бултрако Моторс, чиито центрове и сервизи са разположени в София, Пловдив и Варна. Скоро компанията ще намери нови партньори и ще разшири дилърската мрежа на Mahindra.